Podporujeme

Pôžička bez príjmu vám pomôže preklenúť obdobie bez dostatku financií.



Smrtiace rastlinné tuky - Rama a spol.

Prečítajte si stručné a jasné vysvetlenie, aký nepatrný je rozdiel medzi umelou hmotou a toľko propagovanými rastlinnými tukmi.


O čo ide a ako to začalo?


Transfigurované mastné kyseliny (anglicky trans-fats) sú určité druhy nenasýtených tukov (môžu byť mono-nenasýtené alebo poly-nenasýtené).


Transfigurované tuky sa v prírode vyskytujú v neveľkom množstve v mäse a mliečnych produktoch. Tieto prirodzené látky ale nepredstavujú žiadny problém.


Transfigurované tuky z regálov v obchodoch s nimi však nemajú veľa spoločného. Sú vytvorené priemyselne čiastočnou hydrogenáciou rastlinných olejov a živočíšnych tukov. Tento chemický proces bol vyvinutý na začiatku 19. storočia a výrobok spracovaný touto metódou prišiel prvýkrát do predaja v roku 1911 pod názvom Crisco.


Na rozdiel od prirodzených nie sú transfigurované tuky potrebné a tiež nie sú práve prospešné zdraviu. Konzumácia transfigurovaných tukov päťkrát zvyšuje riziko koronárnej srdcovej choroby. Zdravotníci preto celosvetovo odporúčajú obmedzenie spotreby transfigurovaných tukov na stopové množstvá. Transfigurované tuky získané čiastočnou hydrogenáciou olejov sú všeobecne považované za oveľa horšie ako prirodzené.


A teraz je to zaujímavé ...


Margarín bol pôvodne vyrobený ako krmivo, po ktorom mali rýchlo priberať moriaky. Tie ale namiesto toho zabíjal. Avšak ľudia, ktorí predtým vložili do výskumu všetky svoje peniaze, chceli aby sa im vrátili, a tak dali hlavy dohromady a uvažovali, čo urobiť, aby ich dostali späť.


Pôvodne to bola biela hmota bez chuti a zápachu, takže do nej pridali žlté farbivo a umelú príchuť, a začali to ľuďom predávať namiesto masla. Tak čo, chutí?


Aké sú rozdiely medzi transfigurovanými tukmi (margarínmi) a maslom?


Oboje má rovnaké množstvo kalórií. Maslo má o niečo viac nasýtených tukov. Podporuje vstrebávanie mnohých ďalších živín z iných jedál. Maslo má veľa nutričných výhod, zatiaľ čo margarín len pár a to ešte pridaných chemikmi! Maslo chutí oveľa lepšie ako margarín a môže povzniesť chuť ostatných jedál. Maslo tu je po stáročia, ale margarín menej ako 100 rokov.


A teraz o transfigurovaných tukoch ....


Margaríny obsahujú veľmi veľa transfigurovaných mastných kyselín. Podľa poslednej štúdie Harvard Medical, môže konzumácia margarínov v porovnaní s tými, ktoré konzumujú rovnaké množstvo masla, zvýšiť počet ochorení srdca u žien o 53%.


Zvyšujú celkový cholesterol a LDL (to je ten škodlivý cholesterol) a znižujú HDL cholesterol, (prospešný cholesterol).


Až päťnásobne zvyšujú ohrozenie rakovinou.


Znižujú kvalitu materského mlieka.


Znižujú odpoveď organizmu na antigén (imunita).


Znižujú odozvu tela na inzulín.


Ale čo je najhoršie ....


Margarínu chýba iba jediná molekula - aby z neho bola 100% umelá hmota!


To posledné by samo o sebe malo postačiť na to, aby sa súdny človek ihneď a do konca života vystríhal konzumácie akejkoľvek formy "umelých jedlých tukov" a čohokoľvek iného, ​​čo prešlo hydrogenáciou.


Transfigurované tuky sú neprirodzené a preto ich telo nikdy nemôže stráviť a spotrebovať vo forme energie. Ale ani správne vylúčiť. Hromadia sa v ňom, lepia sa na bunky, ktoré dusia. Upcháva to artérie, ztučňuje pečeň a bez ohľadu na telesnú námahu alebo cvičenie s tým nič neurobíte. Takže mŕtvica, infarkt, zlyhanie pečene alebo obličiek alebo rakovina číhajú hneď za rohom.


Neverte?


Skúste toto:


Kúpte vaničku umelého jedlého tuku, otvorte ho a nechajte niekde vonku v tieni alebo v garáži. Po niekoľkých dňoch pozorovania si všimnete niekoľkých vecí:


Nepriblížia sa k tomu žiadni hlodavci, žiadny hmyz, ba ani šváby.


Ani po rokoch sa nepokazí a nezačne inak páchnuť.


Nemá žiadnu výživnú hodnotu, takže to nič nebude žrať a nič na tom ani v tom neporastie.


Dokonca aj plesne a mikroorganizmy sa tomu vyhnú (a to už je čo povedať!!).


Prečo to nič živého nechce? Pretože to je z 99.99% plast, ktorý život zabíja!!


Čo tak rozpustiť si na panvici kelímok od jogurtu a namazať si to na hrianku? Nie? Tak prečo jete margaríny?


Pamätajte: Čokoľvek zabíja život, zabíja aj vás.... len pomalšie.


Poznámka lekára nakoniec:


Konečne to nejaký chemik napísal. Rád by som k tomu dodal, že ak vyšetrujem pacientky s podkožnými lipomami a celulitídou na ultrazvuku, zhodne odpovedajú, že jedia iba umelé tuky, že žijú "zdravo". Ich telesné schránky pripomínajú živé múmie.


Keby kedysi zvýšili príjem týchto umelých tukov v jedálničku niektorých komunistických prominentov, boli by dokonale nakonzervovaní, takže by sa k posmrtnému uchovaniu ich pozostatkov nemuseli stavať nákladnou technikou vybavené mauzólea. (MUDr. Studnička)


Vplyv margarínu na ľudský organizmus“


Väčšina odborníkov na výživu dnes prehlasuje, že obyčajné maslo je lepšie - ak ho jeme s mierou. Niet pochýb o tom, že maslo je prírodný produkt, zatiaľ čo margaríny musia byť vyrábané zložitým technologickým procesom a nie sú teda prírodným tukom. Margarín by zostal bez výdatnej pomoci farbív a iných prísad nevábnu šedivou hmotou. Do masla, na rozdiel od margarínu nemusia byť vitamíny pridávané umelo. Maslo obsahuje prírodné vitamíny z ktorých sú najdôležitejšie A a D. Vitamín A je potrebný pre dobrý zrak a zdravú pokožku a navyše je dôležitý antioxidant. Vitamín D podporuje vstrebávanie vápnika, dôležitého prvku pre zdravé kosti a zuby.


Z emailovej pošty



Komentáře k článku

 
Pôžička bez ručenia |

Vytvořenou službou WEP.sk - Vlastní blog z vlastního PC. Mapa stránok